Drömmar lär och bär, önskedrömmar förtär

En av de kvinnor och män som byggde vårt land. Sverige byggdes och byggs genom dessa människor. De som sliter i industrin, i vården, i skolan, i omsorgerna, i jord- och skogsbruken, på byggarbetsplatserna m.fl. Sverige byggdes inte genom privilegier, inte genom kolonialism, inte genom kränkthet, inte genom att skylla på någon annan. Sverige byggdes genom hårt arbete, självdisciplin, krav på lön och villkor för mödan och ett premierande av ansvarstagande och ansvarsutkrävande från tidiga år.

”Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan. Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

(Per Albin Hansson)

”För oss innebär uttrycket ”land skall med lag byggas” att alla medborgare skall vara lika inför lagen. Deras rättigheter skall inte bara garanteras i det inbördes förhållandet medborgarna emellan utan även i relationen mellan medborgare och myndigheter, mellan den enskilde och den offentliga maktens utövare. Vi hävdar fortfarande samma grundsyn på lagen som landshövdingen i Fänrik Ståls sägner. Att Fru Justitia har en bindel för ögonen och som symbol för rättvisan har bundit denna bindel i årtusenden är ett uttryck för att alla skall behandlas lika, oberoende av personliga förhållanden såsom tro, åskådning, ras, ursprung, kön, ålder, nationalitet, språk, samhällsställning eller förmögenhet.”

(Gösta Bohman)

Att bygga vårt det goda samhället är en konstart. Det handlar om sans, relevans och leverans.

Drömmar lär och bär. Önskedrömmar förtär.

—————————————————————

Se inlägg med bild från Nordiska museet

En 14-årig skogsarbetare, den yngste i sitt lag, fångad på bild en vinterdag 1934. Ytterplaggen har åkt av efter att han fått upp värmen genom det tunga arbetet. Att vara 14 år och konfirmerad innebar att vuxenlivet började. En kort sekund möter han vår blick innan han fortsätter, kanske med att avkvista en fälld gran. Vintern var den bästa tiden för avverkning då timret kunde fraktas över frusen mark med häst och släde. Foto: C. G. Rosenberg/ Nordiska museet

https://www.facebook.com/91217182731/posts/10159164881917732/?d=n

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy, Democracy and Human Rights, Management, Participation and influence, Social Unrest/Disorder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s