När enskildheterna övergår till att bli den nya normalbilden

Det är två år sedan som jag skrev blogginlägget nedan;

https://www.google.se/amp/s/brixski.wordpress.com/2015/07/21/ett-lagintensivt-stadskrig-i-vara-stader-ar-en-fraga-om-politik-inrikes-sakerhetspolitik/amp/

Då slevades brunfärg och alarmistångest från några skribenter vilka själva, med anledning av sprängningen av polisfordonet, nu väljer att tala i termer av krigshandlingar etc.

Alltför många i svensk politik och media saknar förmågan att studera, analysera, förstå och dra slutsatser utifrån mängden av enskildheter. Enskildheter som efterhand visar på större skeenden vilka övergår i att bli nya normalbilder. Det tillsammans med att några av dem som trots allt gör dessa analyser och förstår vart vi som samhällsgemenskap är på väg ändå väljer att böja nacken framför att illa stöta huvudet.

Sammantaget gör det oss som samhällsgemenskap ytterst dåligt rustade att möta alla de allvarliga problem vi har uppradade här och nu och under lång tid framöver; tre till fem decennier framöver.

Advertisements

About Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
This entry was posted in Defence- and Securitypolicy, Democracy and Human Rights, Management, Participation and influence, Preventing and Countering Terrorism, Preventing and Countering Violent Extremism, Social Unrest/Disorder. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s