En naiv revolutionsromantik faciliterar terrorister i Sverige

Vi kan sammanfatta de senaste årens återkommande berättelser om terroristdåd runtom i Europa och där terroristen har en bakgrund från Sverige med uttrycket som man sår får man skörda.

Jag skrev för många år sedan om hur Sverige över tiden blivit ett motivations- och utbildningsnav och ett vilohem för våldsbejakande extremister och terrorister.

Detta kunde ske av många skäl, ett av dessa var den hos svensk politik relativt spridda revolutionsromantiken. Många hade svårt att förstå skillnaden mellan de politiskt aktiva som flydde t.ex. Sydamerika eller Iran under 1970- och 1980-talen och de politisk-religiösa fundamentalister och extremister som migrerade från Mellanöstern från 1980-talet och framåt.

En sådan vital skillnad är att de första önskade åstadkomma förändringar i sina hemländer medan de senare önskar åstadkomma förändringar, sin egen variant av islamistiska diktatur såväl i sina ursprungsländer som i Sverige och övriga västvärlden.

En annan vital skillnad är att framförallt vänstern men även en och annan liberal verkar tro att den gränslösa världsgemenskap som islamister predikar om är i linje med deras egna ideal. Islamisternas världsgemenskap är vare sig en utopisk socialistiskt global gränslös världsgemenskap eller en liberal global gränslös världsdemokrati utan en strikt religiöst tillämpad världsdiktatur med ett hårt fascistisk präglat enhetssamhälle.

Det vet de i vänstern och de liberaler runt om i världen som tillåtit fundamentalisterna att ta över. Ja, de få som överlevt.

Läs mer:

Vita heliga lögner

http://www.dagen.se/debatt/sameh-egyptson-nar-lognerna-blir-heliga-1.1101621

Advertisements

About Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
This entry was posted in Defence- and Securitypolicy, Democracy and Human Rights, Preventing and Countering Terrorism, Preventing and Countering Violent Extremism. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s