Vad händer med dem som inte behöver rodda!?

Följde Moderaternas stämma och reflekterade över rakryggade individer som tidigt ser ett problem, analyserar problemet och bestämmer sig för att göra något åt problemet, dvs människor som inser att rätt eller fel inte är en fråga om antalet individer som biträder den ena eller den andra linjen. Individer som inser att ukas från en ledare inte avgör vad som är rätt eller fel.

I det här sammanhanget reflekterar jag förstås över riksdagsledamotem Finn Bengtsson men även den tidigare migrationsministern Tobias Billström vilka båda tidigt såg, analyserade och varnade. Vi har andra rakryggade individer såsom Nalin Pekgul, Carina Hägg, Staffan Danielsson, Nyamko Sabuni, Mauricio Rojas, Amineh Kakabaveh m.fl. som inom politiken tidigt har sett, analyserat och agerat i olika vitala samhällsfrågor men som har fått betala ett mycket högt pris i form av en modern tids häxprocesser samtidigt som de har fått rätt i sak.

Frågan som borde ställas är förstås hur kan vi som samhällsgemenskap, hur kan politiken, hur kan de olika politiska partierna bli bättre på att ta hand om sina sanningssägare? De har rätt och de får rätt.

Varför inte fånga upp dessa vitala krafter och använda dem istället för att frysa ut dem. De är en tillgång för samhället, politiken och de politiska partierna. De ser runt hörnet, de skapar nödvändig friktion och de bidrar till att samhället, politiken och de politiska partierna inte kör hela vägen ned i diket. För vem står på tur när dessa individer inte längre hörs? När är samhället, politiken och partierna så linjärt ensade att endast de mest rättrogna lättmatade återstår?

Det är förstås gott att se hur även andra politiska representanter nu ändrar uppfattning utifrån given fakta. Men vad gäller migrationspolitiken och även försvars- och säkerhetspolitiken, rättspolitiken m.m. har faktan funnits tillgänglig under en längre tid. Många av oss iakttog, analyserade, drog slutsatser och tog det offentliga samtalet. Andra iakttog, analyserade, drog rätt slutsatser men vek ned sig och roddar nu följdriktigt över åsiktssjön och kan sedan efter en lätt fjäderputsning och pälsskakning fortsätta som vanligt. Men vårt samhälle, vår politik och våra partier behöver även de som inte viker ned sig. Det är inte enbart en fråga om anständighet, utan det är också en fråga om ändamålsenlighet och samhällsnytta.

Vad händer med dem som inte behöver rodda? Hur tar vårt samhälle, politiken och partierna hand om den resurs och tillgång som de utgör?

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Democracy and Human Rights, Management, Participation and influence. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vad händer med dem som inte behöver rodda!?

  1. falo65 skriver:

    Skrämmande att så få politiker såg vad den alldeles för stora invandringen gjorde/gör med Sverige. Förresten så verkar de fortfarande inte förstå. M säger ju t.ex att de stramar åt sin mig.pol, men tycker samtidigt att snittet för de senaste tio åren (ca 28 000/år) är en bra utgångspunkt för sin nya mig.pol. Då har man ju inte förstått någonting, för det är ju den nivån som bidragit till den situation som vi befinner oss i idag med en alldeles för stor påfrestning på samhället.

  2. Jens Pettersson skriver:

    Ända sedan jag som tonåring på 1970-talet prenumererade på Teknikens Värld, så konstaterar motorjournalisterna att de testade personbilarna drar väsentligt mer bränsle än vad som uppges i de auktoriserade försäljningspublikationerna. Likaledes finns oförändrat över tid en betydande diskrepans mellan uppgivna topphastigheter och vad som kan uppmätas i den fysiska verklighet som skribenterna erfar och i spalterna vittnar om.
    – Den som säljer personbilar verkar få framgång trots eller kanske tack vare att de tar lätt på sanningen i mer evidensbaserad bemärkelse?
    Politiken är nog inte underställd något i avgörande bemärkelse skiljaktigt kommunikationsparadigm. Ljug, men ertappas inte därmed.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s