Utred, åtala, döm och förvara de resande stridande terroristerna uthålligt och precist år efter år…

De är terrorister, folkmördare och livstilskriminella ynkedomar som har gått utanför lag och all anständighet, medmänsklighet och moral. Just därför ska lagen vara rättesnöret som vi ska döma dem utifrån. Uthålligt och precist. År efter år ska de utredas, spåras upp, åtalas, dömas, fängslas och de- legitimeras till de fega ynkedomar de är.

”Tänk dig att fly från ondska på detta sätt, till ett land som välkomnar den.

Tänk dig att fly från människor som våldtar, torterar, hänger, hugger av huvuden, dränker och säljer människor (alltifrån nyfödda flickor till vuxna män), för att sedan möta dessa personer i landet du flytt till, för ”Vi kan inte göra människor statslösa”, som Morgan Johansson säger.

En grupp som har gjort fem miljoner människor hemlösa sedan 2011 och satt dem i flykt.

Vi ska alltså ta emot dessa människor och låta dem leva ett helt vanligt liv i Sverige igen. Vi ska ha dessa människor som grannar och kollegor, runtom oss som om ingenting har hänt.

Vem vet, de kanske står bakom dig i mataffären imorgon. Samma personer som kastat ner homosexuella män från höghus, eller sålt hundratals flickor som sexslavar.

Att ta emot återvändande terrorister är ett hån mot dom som flytt hit. Det är ett hån mot dem som lämnat sina familjer för att kriga mot dessa monster. Det är ett hån mot oss som tar emot flyktingar och försöker bygga upp deras liv igen. Det är ett hån mot de goda!

Än i dag jobbar tusentals människor med att hjälpa dem som flytt hit. Det är alltifrån språkcaféer till aktivitetskvällar för barn. Arbetet kommer fortsätta, men att förklara för dessa människor att ondskan är på väg tillbaka, det lär bli ett arbete i sig.”

Det är nog inget tvekan om att de flesta av oss önskar att dessa terrorister, folkmördare, livsstilskriminella fega ynkedomar skall utredas, åtalas och dömas hårt, gärna på plats i Irak.

Frågan om att vägra dem att återvända är dock mer komplex och går bortom vår avsky för dem. Visst kan vi avsluta medborgarskapet för dem som har dubbla medborgarskap. Men att rippa medborgarskapet för de som endast har svenskt medborgarskap vore helt enkelt ett väsentligt avsteg från såväl grundläggande rättsprinciper som de internationella konventioner som vi har undertecknat. Konventioner som är särskilt betydelsefulla att stå fast vid för ett litet i huvudsak i internationella sammanhang betydelselöst och maktlöst land som Sverige.

Däremot kan vi överväga:

1. Huruvida dessa individer redan har ett dubbelt medborgarskap i och med att de erkänt sig som medborgare i den Islamiska staten (IS)? Problemet ur denna aspekt är förstås att IS inte har erkänts av det internationella samfundet.

2. Att vara ytterst lyhörda mot irakiska myndigheters begäran om utlämning av resande stridande terrorister från Sverige. Här pågår nu en av den svenska regeringen och andra europeiska regeringar utformad insats för att stödja och stärka det irakiska rättsväsendets kapacitet att utföra såväl utredningar som föra dessa individer till åtal, dom och fängelse.

Det är när vi upplever de värsta vidriga brotten som vi bäst behöver vårt rättssystem.

Nu är det oerhört vitalt att Sveriges och andra regeringar tillför de resurser som behövs såväl i Sverige som i Irak för att fånga upp samtliga dessa förbrytare och tillse att de döms för sina vidriga handlingar och att de förvaras för många år, helst livstid.

Budskapet såväl till individen som offren och vårt samhälle i stort måste vara rakt, uthålligt och precist. Ingen kommer undan. När du minst anar det kommer du att få stå till svars för dina vidrigheter. Det är uthållig och precis rättvisa.

Läs mer:

http://www.gp.se/nyheter/debatt/ett-hån-mot-flyktingarna-när-terrorister-tillåts-återvända-1.4512149

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy, Democracy and Human Rights, Preventing and Countering Terrorism, Preventing and Countering Violent Extremism. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Utred, åtala, döm och förvara de resande stridande terroristerna uthålligt och precist år efter år…

  1. elina skriver:

    Det kommer inte att hända, misstänker jag. Terrorister får idag skyddade identiteter eller andra förmåner. De anses till och med som goda föräldrar. Svårt att sedan börja med annat.
    Det måste mycket till som terrorattack genomförda av någon IS avvikare här hemma innan… om ens då. Det är oftast mycket snack och lite verkstad hos de som styr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s