Varför såg inte de som hade ansvaret och borde ha sett? Varför såg inte de vad andra såg?

Apropå partiledaren Kinberg-Batras inlägg i dagens Aftonbladet med rubriken ”Därför har jag ändrat mig om invandringen”.

Det är förstås starkt att kunna ändra sin ståndpunkt och också ge ett erkännande av de som betydligt tidigare gjorde den korrekta analysen och drog de rätta slutsatserna och som samtidigt hånades och motarbetades på grund av sin rakryggade hållning.

Det är dock sannolikt för sent. Vändningen kom under galgen. Trovärdigheten är låg. Det gäller samtliga partier som stod bakom den förda migrationspolitiken och som sedan i november år 2015 gjorde helt om. Problemen och utmaningarna för vårt samhällssystem är i dag omfattande.

Samtidigt kvarstår fakta att 60 procent av de som tog sig till Europa gjorde det av socioekonomiska skäl och alltså saknar asylskäl (Frontex). Framförallt var det de unga männen som lyckades ta sig hit medan de med störst behov nämligen kvinnor och barn och män med asylskäl blev kvar där i krigets och missärens Mellanöstern. Det var en politik som tillät socialdarwinismen att breda ut sig.

Den förda politiken präglades av en egokär egoism där det var den egna omedelbara kortsiktiga känslan av att göra rätt eller åtminstone göra något som kom att bli styrande för såväl enskilda individer som politiken. De enskilda individerna är lätt att känna sympati och respekt inför men politiken borde ha vetat bättre och agerat korrekt bortom aktivism och snöd egokär synbarhetsegoism.

Många människors reaktion i dag är nog att vi borde ha kunnat förvänta oss mer av våra rikspolitiker när det gäller systeminsikt, systemhållbarhet och framsynt rakryggat ledarskap. Människors misstro handlar nog i första hand om hur det kommer sig att vårt politiska ledarskap lät sig dras med i aktivism bortom hållbart samhällsbärande politiskt ledarskap och humanism på riktigt med verkan i målet.
 
Faktan och analysen med slutsats och konsekvensbeskrivning fanns där framför dem. Varför användes den inte?
 
Varför såg inte de vad många andra såg. Varför såg många andra utanför politiken att kejsaren var naken när de inom politiken som borde ha sett det valde att vända bort blicken. Varför? Förtroendet var högt och förväntningarna var högre än så!

Läs mer:
http://www.aftonbladet.se/debatt/a/R0zM8/darfor-har-jag-andrat-mig-om-invandringen

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Democracy and Human Rights, Management, Participation and influence. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Varför såg inte de som hade ansvaret och borde ha sett? Varför såg inte de vad andra såg?

  1. Klas Bengtsson skriver:

    Jag har jobbat nära politiker i nästan hela mitt yrkesliv. Därför har jag alltid varit allergisk mot politikerförakt. Men det blir allt svårare när det gäller ledande rikspolitiker. Nu kan vi säga: vad var det vi sa, men det känns ändå inte alls bra. Du är ju en av de (faktiskt inte så väldigt många) som tidigt såg vart det brakade. Jag själv skrev runt nyår 2014/2015 att det blir ingen förändring förrän det brakar ihop fullständigt, vilket ju skedde förra hösten. Det verkligt tragiska är att när SD röstades in i riksdagen gick migrationspolitiken över styr. Reinfeldts personliga avsky och maktbegär tog överhanden. I efterhand har han ju visat att han inte alls förstått vad han ställt till med. Jag tar AKB på orden att hon omprövat politiken, men jag köper inte det är ett uppvaknande utan snarare ett bevis på bristande civilkurage från henne och övriga moderattoppen. Och naturligtvis kan man inte bortse från SDs framgångar i opinionen. Socialdemokraternas resa är om möjligt ännu sorgligare. Än i dag försöker de slå blå dunster i ögonen på folk med sina ”utmaningar” och verklighetsflykt. .Och så länge partiet försvurit sig till identitetspolitik och normkritik kommer de inte att få min röst för första gången på 50 år. Skulle det vara val idag skulle jag rösta blankt, annars skulle jag inte kunna se mig själv i spegeln.
    Nu lär det dröja innan det blir en återgång till tidigare migrationspolitik oavsett valutgång. De (integrations)problem vi har framför oss kommer att bli så uppenbara att det inte är möjligt. Men tyvärr har de som sjunger det mångkulturella samhällets lov redan lyckats. Andelen utrikes födda har ökat från 11% till 17% mellan 2010 och 2015 och är nu högst i (väst)världen. Strålande tider för polisen och allas lika värde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s