En rysk tag – Ryssland skall förekomma och inte förekommas.

“Förutom att drilla reserverna och stärka den stående armén fokuserar övningarna också på att inventera den ryska militära arsenalen, enligt ett uttalande från ryska försvarsdepartementet.

– Särskild uppmärksamhet ska ges till organiseringen av operationell personal vid planering av aktiviteter i olika krislägen, säger försvarsminister Sergej Sjojgu.”

Alla har sin tag! Ett utmärkande ryskt drag oavsett röda eller vita tsarer är de många underliggande lagren som snurrar likt ett krypteringssystem. Den lätt nonchalanta slängen här är datumet för övningens avslut. Datumet den 22 juni har stor betydelse för den ryska berättelsen, det strategiska inflytandet.

Den 22 juni 1941 påbörjades Operation Barbarossa, Tyskland blixtkrig där stora delar av framförallt europeiska Sovjetunionen erövrades. Den sovjetiska armèn orsakades enorma förluster. En bitter läxa som nötts in i generationer av sovjetiska/ryska militärer och politiker. Tyskland misslyckades dock totalt i sitt strategiska mål att besegra Sovjetunionen. Det är också en läxa som nötts in.

Den 22 juni 1941 skall aldrig mer förekomma. Ryssland skall förekomma och inte förekommas. Den här volymövningen syftar till att såväl visa upp som pröva att det inte enbart  är elitförbanden som är redo utan även volymen av försvarsmakt. Den breda tunga massiva fältarmén, såväl ankaret som stålnäven. Den 22 juni är även dagen då Operation Bagration startar. Sovjets totala krossande av tre tyska arméer år 1944. Signalen till omvärlden är i denna del kristallklar.

Advertisements

About Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
This entry was posted in Defence- and Securitypolicy. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s