Terrorns hammare och extremismens nålstick slår och sticker i dag i Bryssel i morgon i….

Terrorn riktar sig mot våra värderingar, mot vårt sätt att leva och göra demokrati och mänskliga rättigheter. De som hatar oss använder såväl hammare som nålstick. Hammaren är våldet mot oss och nålsticken är traderandet av det strategiska inflytandet, hatets och polariseringens berättelser. Sammantaget syftar de till att slå mot kärnan av våra liv, våra under århundranden uthålligt tillkämpade friheter och rättigheter.
 
De är svaga i fysisk styrka. Det är därför de använder terrorn som modell, medel och mål. De blir allt starkare i det strategiska inflytandet. Där har de stöd genom att hatets och polariseringens berättelser faciliteras genom politiken, media och myndigheter. Allt är en helhet. 
De kan endast motverkas genom att samtliga deras angrepp såväl med hammare som nålstick bemöts varje dag, precist och uthålligt.

Vi må stå upp för vår författning, Unionens författning, Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna art 17 och FNs allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna art 29 och 30. Det är våra friheter och våra berättelser om innehållet i dessa friheter som vi må vårda och värna.

Våra motståndare skall vi möta med kraft, precision och uthållighet. Vi skall möta dem med ännu mera demokrati och ännu mer stöd till varje människas frihet att göra sina livsval.

Vi kan inte och ska inte kompromissa om dessa grundläggande värderingar och förhållningssätt gentemot varandra som självständiga individer med rättigheter och skyldigheter. Gemensamt skall vi värna och vårda våra gemensamma friheter.

Det är dags för politiken, media och myndigheter att ta ställning för våra friheter. Sluta att facilitera de krafter, de individer och nätverk som hatar våra värderingar och oss. Inga andra åtgärder kommer att ge verkan i målet förrän politik, media och myndigheter gör mittåt och börjar agera mot dessa individer och nätverks strategiska inflytande, deras berättelser som polariserar och göder hatet mot vårt samhälle, dig och mig, oss, våra värderingar uttryckt i vår konstitution och förverkligad i vår demokrati, vårt folkstyre och i våra lagar, våra friheter.

De önskar ett annat samhälle. En helt annan ordning. En ordning där islamister och jihadister nålsticker och hamrar muslimer, kristna, ateister, ja alla som avviker från deras reaktionära  fundamentalistiska rasistiska världsbild och människosyn.

Bilden kommer förstås ändras i Sverige också. Klockan klämtar för oss. Hittills har vi undvikit terrordåd antingen genom amatörism (som t.ex vid det misslyckade terrordådet vid Drottningatan i december 2011) eller genom att tillåta dem svensk yta för rekreation, träning, politisk mobilisering etc.
 
Men vad politik, media och myndigheter inte vill förstå är att detta är inte 70-80-talets vänster i Afrika eller Sydamerika som sökte skydd i Sverige och mobiliserade politisk kamp till sitt hemland. Detta är inte några goda krafter som kämpar för demokrati och mänskliga rättigheter. 

De här krafterna vi nu har att göra med är riktade mot oss. Mot våra värderingar. Mot vår stat. De önskar genomföra sin politiska agenda här i Europa, här i Sverige. I går Paris, i dag Bryssel, i morgon i… De driver en genomtänkt religiös-ideologisk politisk agenda fylld av imperialism och kolonisering. De avskyr våra samhällen in i märgen, i allt. De vill utplåna våra värderingar.

I omedelbar närtid måste samhället – vi tillsammans ta tillbaka ytan. Det handlar om de 15 mest sårbara högriskområdena i Sverige som nu helt eller delvis kontrolleras av gäng, familjer, klaner etc. och det handlar  om det strategiska inflytandet, om de återberättade bilderna.

Berättelserna och bilderna dels om historiska och nutida orättvisor och tillkortakommanden med påståenden om djupt inympad strukturell diskriminering, rasifiering, marinerad vithetsnorm och andra vi och dombilder i det land som är bland de mest toleranta länderna i världen, dels om den enda religiös- ideologisk rätta vägen. Vägen som leder till hat och polarisering. Hatet mot vårt samhälle och våra värderingar. Det samhälle som de vill utplåna. Låt oss ta tillbaka det strategiska inflytandet. Låt oss stå upp för friheten.

Låt oss för en kort stund dra oss till minnes dåtidens kamp mot hatet och rasismen, kampen mot nazismen. En tid när allltför många vek ned sig och accepterade det totalitära hatet. Dåtiden kolonisering och imperialism. Moberg formulerade i Rid Inatt (1941).

”Icke värderade han friheten lägre därför att de fega kunde vara den förutan”

Hur fega är vi den här gången!?

Daesh är också berättelsen om Sverige

https://brixski.wordpress.com/2015/11/26/daesh-ar-ocksa-berattelsen-om-sverige/

Läs mer:

Hit men inte längre

Hit men inte längre

ISIS plots planned in Europe

http://www.cnn.com/2016/03/24/politics/isis-plots-europe-planned-brussels-cell/index.html

Det här vet vi om terrordåden i Bryssel

http://www.expressen.se/nyheter/det-har-vet-vi-om-terrordaden-i-bryssel

Plundrade företag

http://vlt.se/nyheter/nyheter/1.3687787-is-terrorist-satt-i-styrelse-for-vasterasforetag

Anders Ygeman till Bryssel för krismöte 
http://www.expressen.se/nyheter/anders-ygeman-till-bryssel-for-krismote/
Hultqvist: ”Finns det länkar till Sverige?”

 http://www.expressen.se/nyheter/hultqvist-finns-det-lankar-till-sverige/

Belkaid från Sverige i ledande befattning inom IS

http://www.brusselstimes.com/rss-feed/5245/abdeslam-was-less-important-than-belkaid

http://www.gd.se/gastrikland/gavle/is-terroristen-skots-ihjal-av-belgisk-polis-satt-i-styrelsen-for-hoforsforetag

Flera döda och skadade efter kraftiga explosioner på flygplats i Bryssel 
http://www.expressen.se/nyheter/kraftig-explosion-pa-flygplatsen-i-bryssel/

Förlorade segrar

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Terrorforsker—Dette-er-et-vannskille-for-terror-i-Europa-8403920.html

http://m.gp.se/nyheter/goteborg/1.3036869-sapo-utredning-mot-sveriges-forenade-muslimer?utm_source=m.facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=redirect

Extremism och terrorism

Jag har aldrig mött en lycklig terrorist

https://brixski.wordpress.com/2014/02/20/jag-har-nog-aldrig-mott-en-lycklig-terrorist

De tusen nålsticken 

https://brixski.wordpress.com/2016/03/04/de-tusen-fundamentalistiska-nalsticken-mot-var-yta-och-mot-berattelsen-om-sverige/

Entrism och strategiskt inflytande

https://brixski.wordpress.com/2016/03/18/entrism-och-strategiskt-inflytande-har-starkt-de-extrema-krafterna-i-sverige/

Gyllene tillfälle att ingripa mot resande stridande terrorister

https://brixski.wordpress.com/2016/03/10/gyllene-tillfalle-att-ingripa-mot-resande-stridande-terrorister/

När institutet mot extremism faciliterar extremismens självbild

https://brixski.wordpress.com/2016/03/16/nar-institutet-mot-extremism-faciliterar-extremismens-sjalvbild/

Vi tackar de religiösa fundamentalisterna för att de påminner oss om att vår jämställdhet är värd att slåss för 

https://brixski.wordpress.com/2016/02/12/vi-tackar-de-religiosa-fundamentalisterna-for-att-de-paminner-oss-om-att-var-jamstalldhet-ar-vard-att-slass-for-ursinnigt-och-uthalligt/

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy, Democracy and Human Rights, Preventing and Countering Terrorism, Preventing and Countering Violent Extremism. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Terrorns hammare och extremismens nålstick slår och sticker i dag i Bryssel i morgon i….

  1. Pingback: En vital ice-breaker mot extremism har nu fått sitt erkännande | Brix Ski Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s