IS förbereder kalifatets stat och inte den slutliga undergången

I dag gästbloggar islamkännaren Ali Wandi om varför IS inte förbereder den slutliga drabbningen till undergång.

Ett av IS framträdande drag är att de öppet visar vilka grymheter de utför. Detta sätt att visa upp sitt våld ingår i taktiken att skrämmas, de gör inte det de gör nu för att påskynda världens slut vilket hävdas i en del sammanhang.

IS vet och tror på att :

1- Koranen har i vissa verser gett ett hoppfullt budskap om en ljus framtid för mänsklighetens värld.
 
2- Koranen har skildrat perspektivet av en helt ny och lovande framtid och ledarskapet på jorden kommer att vara i händerna på den mest rättfärdiga person ifrån Guds tjänare.

3- Den nuvarande korruptionen kommer att försvinna, mänsklighet och virtuositet kommer att ersätta dagens orättvisor.

Detta är något som har nämnts i koranen, som arv som härrör från den naturliga relationen mellan två skapelser. Regering av rättfärdighet och fromhet har nämnts i koranen som den ”naturliga rätt” att ärva.

Det står i Koranen kap.21:vers 105 ”I DEN bok av visdom [som Vi skänkte David] efter [den första] påminnelsen har Vi skrivit att Mina rättskaffens tjänare skall ärva jorden.”

Gud har betonat i versen att frågan om den rättfärdiga ledaren bland människor har nämnts i successiva gudomliga böcker. Detta indikerar till den viktiga innebörden av en befälhavare och konstaterar att nämnda påbud är ett oåterkalleligt och permanent avgörande för etablering av det mänskliga samhället. Utan dessa genomförda kommer det mänskliga samhället inte nå perfektion.

Detta nämns igen i koranen:
”[28:5] Men det var Vår vilja att visa dessa förnedrade och förtrampade människor Vår särskilda nåd och göra dem till föregångsmän [i tron] och låta dem ärva [de ogudaktigas makt]”

Flertal hadither har bekräftat det ovannämnda tydligt och definitivt och IS är förstås övertygade om dessa mål. Mot bl.a. denna bakgrund är det svårt att tro att IS har tagit som sin uppgift att påskynda världens slut.
Profeten säger i en hadith : ”Om det inte återstår mer än en dag från livet på jorden, kommer Gud den allsmäktige ställa den dagen så länge, tills en person, från min avkomma som bär samma namn som mig, framträda och fylla världen med rättvisa.”

Denna hadith finns i båda sunnis o shias böcker. Alla muslimer inklusive IS tror på dessa, så varför ska man påskynda världens slut? Man ska förbereda ankomsten av den mest rättfärdiga person ifrån Guds tjänare istället , vilket IS tror att de gör genom att inrätta ett kalifat ( a rule on the style of prophethood ) . 

Målet är inte drabbning och undergång. Målet är drabbning och kalifat. Ett kalifat som växer i omfattning och styrka. En slags mission och dominans.

Ali Wandi

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Preventing and Countering Terrorism, Preventing and Countering Violent Extremism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s