En sorgens dag för de som lider under hatet och en rannsakans dag för de som inte lyssnade

  

Godmorgon!

Det har varit känt sedan förra sommaren att IS inte enbart önskar upprätta sin egen statsbildning i Levanten (till skillnad från AQ m.fl.) utan också önskar öppna en ny krigsteater/scen och parameter i Europa (liksom AQ m.fl.). 

Att det finns ett inflöde i Europa av välutbildade, vältränade, stridsvana och högt motiverade IS-operatörer är även det välkänt för den som lyssnar utan att ropa alarmism. 

Det är även ett välkänt faktum att den politiska och religiösa polariseringen och radikaliseringen av särskilt unga män och kvinnor -övergående i radikal jihadism – i Europa följer AQ:s, MB:s och IS:s strategier och agendor. Det strategiska inflytandet är av avgörande betydelse.

I augusti 2014 analyserade och sammanfattade jag i bifogade bloggpost (som sammanfattar en uppdragspromemoria upprättad av mig vid GMCSS) motivbild, drivkrafter, samband mellan polarisering och offentligt stöd, det strategiska inflytande som AQ, IS, MB m.fl. utövar tillsammans med inhemska europeiska organisationer och nätverk, önskvärda definitioner av terroristbrott utförda av resande stridande och behovet av precisa riktade åtgärder över en bred parlör av insatsområden.

Varsågod till morgonkaffet:

https://brixski.wordpress.com/2014/08/12/proposal-for-and-some-thoughts-on-a-tentative-swedish-strategy-on-foreign-fighters-and-combatant-trained-in-foreign-countries/

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s