Väljare belönar ansvar och leverans – kom nu ihåg det!

I senaste Demoskop ökar (S) och (MP) något i väljaropinionen.
 
”Båda regeringspartierna ökar något – dock är det inga statistiskt säkerställda siffror jämfört med förra månaden.

Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin, S, kopplar ihop ökningen med migrationsöverenskommelsen.

– Man kan kanske mäta ut att ansvarstagande belönas i den här mätningen. De partier som varit med och varit mest drivande för samarbete har gått lite uppåt. Men det är alltid svårt att dra stora slutsatser, säger Jämtin.”

Att det skulle vara så svårt att begripa och att agera! Väljare belönar ansvar och leverans framför vackra ord, önskedrömmar och rent trams.

Men! Som statsministern sa, det förstår envar att åtgärderna inte räcker. Så är det. Överenskommelsen är i princip redan obsolet i sak men oerhört relevant i paradigmförändring.

Nu gäller det att också leverera förändring i sak. Det är oerhört bråttom och de senaste dagarna har regeringen även förstått att göra som övriga Europa nämligen att leverera signalpolitik till omvärlden.

I detta läge är det förstås allvarligt och djupt försvårande att (MP) väljer att fortsätta sända motbudskap och motsägelsefullheter. Det duger inte med aktivism. Nu krävs regeringsduglighet. En regering fattar beslut i kollektiv. Det går inte att reservera sig som statsråd och samarbetspartner. Det är ”all in” som gäller. Antingen eller! Om inte (MP) vill förstå och acceptera detta finns bara en utväg och det är att lämna regeringen. Att ta med sig aktivismen ut genom Rosenbad. 

Nu gäller att (S) och (M) uppvisar mognad och omdöme och tar ansvar för vårt land. Lägg partitaktiserandet åt sidan. Be the bigger ones. Öka tempot nu. Agera. 

Nu gäller det att gå vidare och leverera begränsande och avvisande åtgärder som i sig omgående stärker asylrätten och skyddet för de som mest behöver skyddet.

Asylrätten är stark när den tillämpas strikt och konsekvent och den är svag när den tillämpas vagt och inkonsekvent. 

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy, Democracy and Human Rights, Management. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Väljare belönar ansvar och leverans – kom nu ihåg det!

 1. Uffe Häger skriver:

  Demoskops siffror förvånar inte. Tycker mig märka en ökad oro men ändå en avvaktande hållning hos människor jag möter, både bland vänster- och högersympatisörer.

  • brixski skriver:

   Ja jag gör samma reflektion. Om inte framförallt s och m sköter sig nu så förmodar jag att SD kan komma att ta ett nytt kliv upp i nya väljarsegment som drivs av ”illa-men-ändå minst-sämst-teorin”.

   • Uffe Häger skriver:

    De två partiernas beroende av MP respektive C oroar mig. Det krävs att både S och M tar ett kliv ut i ett okänt politiskt landskap. Finns de inre förutsättningarna i partierna för ett sånt steg?

 2. Hemul skriver:

  Om en mätnings förändringar ligger inom felmarginalen, så visar den ingenting,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s