Aktivism eller regeringsduglighet? Välj!

Samma dag och samma regering

“– Det visar att kapaciteten i det svenska mottagningssystemet är fullt. Vi har inte plats för fler i det svenska mottagningssystemet.”

Finansminister Magdalena Andersson

“Är gränsen nådd när det gäller boenden? Bör flyktingar stanna i Tyskland?

– Nej, jag tro att vi har möjlighet att göra mer, det här är ett sätt att leta med ljus och lykta. Vi slänger ut förslaget, vi kommer att jobba hårt för att göra verklighet av det.”

Migrationspolitisk talesperson (MP)  Magda Rasmussen

Aktivism eller regeringsduglighet

Två år har gått! Sverige har polariserats. På ena sidan har det skanderats nazism, rasism, inhumant, osv. På andra sida har det redovisats en rad fakta som kombinerar asylrätt, humanitet, bostäder, läkare, lärare, omsorgspersonal, kommunala budgetar, ofrånkomliga prion mellan individer och grupper av individers behov, dvs sammantaget det vi har politik och politiskt ledarskap till. Nu är vi där! Mitt i nexuset där systemen till slut säger stopp. Det är ingen raketforskning, utan det kallas för verklighet.

Resultatet av aktivismpolitik bortom asylrätten – Nu är det stopp för de med störst skyddsbehov

Att det nu är stopp innebär att ett stort antal individer utan skyddsbehov bortom asylrätten nu upptar de platser som skulle behövas för de med störst skyddsbehov. Det är resultatet av att backa in i framtiden med skygglapparna på. Det är priset för att politiken undvikit att ta det offentliga samtalet med aktivister och media. Det är priset som nu ska betalas av de som blev kvar och nu varken har tillgång till Sverige eller hjälp på plats eftersom vi nu använder våra resurser inhumant och ineffektivt.

De ansvariga är de som i första hand behöver tillgodose sitt eget egoistiska snäva kortsiktiga egobehov av att känna sig goda. Godhet är långtifrån att säga de rätta orden och handla “ba så där”. Det kan vem som helst göra. Godhet är att känna, tänka till, handla rätt och att nå fram till målgruppen. Att nå verkan i målet här, där och nu OCH över tiden. Att hjälpa på riktigt de som behöver hjälpen och stödet här och där. Att handla hållbart för människan, människor och människors system, våra gemensamma system. Dit hör såväl asylrätten som välfärdssystemen.

Asylrätten är stark när den tillämpas strikt och konsekvent och den är svag när den tillämpas vagt och inkonsekvent.

Läs mer


Två i en!

http://www.expressen.se/nyheter/flyktingsprickan-vaxer-i-regeringen/


MP: Låt asylsökande bo hos privatpersoner


http://www.expressen.se/nyheter/mp-lat-asylsokande-bo-hos-privatpersoner/


Finansministern: Vi har inte plats för fler 


http://www.expressen.se/nyheter/finansministern-vi-har-inte-plats-for-fler/


Biståndstoppar varnar för att skära i budget 


http://www.expressen.se/nyheter/bistandstoppar-varnar-for-att-skara-i-budget/


Migrationsverket: Det är fullt överallt


 http://www.expressen.se/nyheter/extrem-platsbrist-for-flyktingar-i-sverige/


Opinionen vänder


http://mobil.dn.se/nyheter/sverige/valjarna-vander-i-flyktingfragan-1/


Samhällskollaps


http://www.dnv.se/samhallskollaps/


Flyktingkrisen allt värre


http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/flyktingkrisen-allt-värre-3219172


”Sverige håller på att braka samman”


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21719655.ab

Advertisements

About Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
This entry was posted in Defence- and Securitypolicy, Democracy and Human Rights, Management, Participation and influence. Bookmark the permalink.

2 Responses to Aktivism eller regeringsduglighet? Välj!

  1. M och s har huvudansvaret för den havererade migrationspolitiken. Det vi ser nu är en mild västanfläkt mot vad som kommer.De som kört ett företag i konkurs skulle naturligtvis inte anförtros återuppbyggnaden. Men i politiken utkrävs inget ansvar, Vi är är offer för internationella konventioner och andras bristande ansvar heter det. Ett av de största haverierna är ensamkommande. Humaira Ghani, Svenska Afganistankommitten säger: “Afghanistan behöver den här unga generationen, det är de som ska bygga upp landet. Vi berättar att det ofta är en svår situation som väntar dem i de länder de flyr till. (En situation som kostar oss 2000 kr per barn och dygn. Min anm.) De måste jobba hårdare och studera hårdare…DE FLYR FÖR ATT TJÄNA PENGAR FÖR ATT KUNNA FÖRSÖRJA SINA FAMILJER. Om vi kan ge dem en möjlighet till jobb kommer det lösa åtminstone halva problemet.” Och vi är det enda land som inte ens gör systematiska åldersbestämningar. Om jag inte varit så bildad skulle jag sagt som nuvarande rikspolischefen sa när han var GD för migrationsverket: jag kräks (men på dessa politiker).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s