SD:s första självskadebeteende…

”Nu ger vi oss ut i världen och kampanjar! Vi ska visa världen hur illa det är att vara flykting i Sverige.”

Det är en vital informationsuppgift att visa hur den exakta situationen är i Sverige. Men är det en uppgift för partiaktivism…!? Att det är en uppgift som staten abdikerat ifrån är nog hyfsat uppenbart. Priset för det betalar flyktingarna och intäkterna samlar smugglarna. Men! SD uppvisar nu sitt första rejäla självskadebeteende.

Du kan rusa runt med rör på Kungsgatan i fyllan och skrika rasseord och du kan vrida dig som en mask på Crazy Horse i klubbvärdarnas händer, men det har ingen reell betydelse i svensk politik. I Sverige har i enlighet med den lutheranska moralen var och en rätten att uppträda som en idiot så länge tre kriterier är uppfyllda:

1. Du i normalfallet ändå jobbar hårt och på något vis kvalar in som närande.

2. Du inte skadar någon fysiskt.

3. Du ändå ses som en människa som trots allt är engagerad, egentligen oavsett vad du nu är engagerad i.

MEN!

Den dag du börjar uppträda politiskt aktivistiskt så är du körd i de breda väljarlagren. Hittills har väljarna belönat SD som ett parti som i någon mening synes ha uppträtt seriöst i sin politiska strid mot migrationspolitiken så som den lagts i linje av de sju andra partierna. Dessa partier har av av väljarna betraktats som aktivistiska. Med hjälp av aktivister och en aktivistiskt media har SD i den ljusa kontrasten framstått som alltmer gråa, allvarstyngda och seriösa. Som om de bar på ett ok. Ett ok av smärta och kunskap om ett lands kommande undergång.

Nu är det slut på det. Med sin retardering till aktivism har de inför den stora gruppen av väljare – de småborgerliga väljare som Sverige består av – visat att de inte på något vis utgör något undantag i den postmoderna svenska politiska miljön. Om det känns rätt att göra en grej så är det förstås rätt att göra en grej. Detta är det första reella självskadebeteendet hos SD.

Detta samtidigt som vi nu ser att (S) och(M) närmar sig i en mer pragmatisk syn  på migrationspolitiken. SD lär – oavsett aktivism – fortsätta öka i stödet bland väljarna om inte framförallt (M) och (S) gör upp om en för Sverige hållbar migrationspolitik. Det är en vital nyckel.

Ett nytt fönster har öppnats! Låt se hur länge det kommer att stå öppet…

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till SD:s första självskadebeteende…

 1. Pecken skriver:

  Och???????

 2. Sumatra skriver:

  Jag vill inte verka grinig eller negativ men vad handlar inlägget om? Vad har hänt?

  I övrigt läser jag dina inlägg med stort intresse. Välskrivna och ofta tänkvärda.

  • brixski skriver:

   Det är en lika god intuitiv gissning som väl någon annans om reaktionerna på att SD nu ska satsa på kampanjande i Europa och Levanten. En drag av aktivism. Som sagt jag kan ha helt fel i min bedömning. Oavsett vilket lär SD fortsätta öka i stödet bland väljarna om inte (M) och (S) gör upp om en för Sverige hållbar migrationspolitik. Det är en vital nyckel.

   • Sumatra skriver:

    Att ett svenskt parti är aktivt hör ju inte till vanligheten 😉

    Enligt mitt förmenande står det var och en fritt att kampanja efter eget tycke och egen smak. Vad jag förstår så har SD här sällskap av bl.a. den danska regeringen och längre söderut och längre bort, av Australien avseende kampanjer.

    Fast bäst vore nog om ”vår” regering stod för motelden visavi människosmugglarnas – i och för sig riktiga – bild av vårt socialsystem och möjligheten till en arbetsfri framtida tillvaro i riket. Man kan i och för sig skaffa sig ett jobb, men man behöver inte om man inte vill.

    I brist på andra initiativ får vi nog tills vidare nöja oss med SD:s dito, fast jag fortfarande inte har någon bakgrund till SD kampanjande i främmande land och därmed till din upprördhet.

    Din vän

    Sumatra

 3. Nilsson skriver:

  En sosseanalys ala Ingvar Carlsson, 2000 st. om dagen(730.000 st. /år) väller in och vi är på väg mot samhällskollaps, då gnäller sossen Westerholm att SD försöker göra något. Samtidigt påstår han att Sthlmsväljarna kommer dra öronen åt sig? Varför det? Media kommer förtiga allt SD gör tills det bittra slutet, så rätt få kommer ens vara medvetna om vad SD gör för landet.
  Snarare kommer M´s försök att smyga in i SD fållan bakvägen explodera i ansiktet på de när de kommer vägra rösta igenom sin egen politik i riksdagen.
  Sossarna är körda, landet är snabbt på väg mot kollaps och Löfven gör ingenting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s