Solidaritet på riktigt – vad är du beredd att ge!?

“- På kort sikt klarar vi inte skolgång och barnomsorg för de här barnen, säger kommunalrådet i Filipstad Per Gruvberger (S) som slår larm om att situationen är ohållbar.
– Det går inte att få fram lärare och lokaler hur som helst. Jag vet inte hur vi ska lösa det.
Han säger att med den akutsituation som råder, med sänkta krav på flyktingboenden, måste det också vara sänkta krav på annan samhällsservice.

– Det är en extraordinär situation och då måste man ha förståelse för att det är en speciell situation också när det gäller annan samhällsservice. Man får kanske se på kvalitén och servicenivån på ett annat sätt.

En skola för flyktingbarn med lägre krav?

– Jag vet inte hur vi ska klara det. Jag vet inte, säger han.

– Och det gäller samhällsservicen över huvudtaget som belastas, sjukvård och tandvård och skola och barnomsorg.”

I Stockholm och i Bryssel fattas det många fina beslut. Goda beslut. Men det är ingen konst alls att fatta goda beslut som vi alla gillar. Det kan vem som helst göra. Det svåra är att fatta beslut som går att verkställa. Beslut som inkapsulerar politikens grundväsen, nämligen att prioritera mellan individer och grupper av individer. 

Det är ohyggligt svårt. Så svårt att det överlåts till den nivå i vårt samhällsstyre där vi har mest kompetens av att hantera verkligheten, den kommunala nivån. Den nivå där 80 procent av välfärden produceras. 

Nu får vi alltså rikta in oss på ett A och ett B lag alternativt en sämre service för alla. Så vem håller upp handen först och bjuder in till att just dennes barns skola skall försämras!? Vem? Där prövas solidariteten på riktigt. Långt bortom mediala kampanjer och artistshower utförda av de som inte berörs. 

Nå Sverige är lite eljest. Sverige var en gång en förebild i sin jämlikhet och jämställdhet. Nu görs stora ansträngningar för att öka klyftorna i alla dimensioner. Det går dessutom fort när vänster-vänster dansar hand i hand med ultraliberaler.

Läs mer:

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmland/filipstad-klarar-inte-flyktingmottagandet
 

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Solidaritet på riktigt – vad är du beredd att ge!?

  1. Mattias skriver:

    Nja, varför utgå från a och b-lag. Mycket mer sannolikt i rättvisans namn är osthyvelprincipen. Snart kostar tandläkaren 2000 spänn per kontroll och dagis kostar 15.000 kr i månaden. Dvs självkostnadspriset…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s