Den nakna flyktingen, det kognitiva fönstret och extremistrekryteraren

”- Det handlar mest om unga människor som kommer ensamma in i landet. De är i särskilt behov av hjälp, stöd och kontakt. Just detta behov missbrukar salafisterna och försöker vinna deras förtroende för att binda dem till den salafistiska gruppen, säger säkerhetspolisens Markus Schäfer till BR.

De första kontakterna äger rum på järnvägsstationen. De anländande tilltalas på arabiska och erbjuds hjälp under de första veckorna i Tyskland.

Enligt säkerhetspolisen är kampanjens mål att försvåra integrationen i samhället av flyktingarna – och att istället radikalisera dem religiöst.”

Självklart! Det vi nu ser ske på ett närmast nonchalant öppet manér och som beskrivs i http://www.svt.se/nyheter/utrikes/extremister-varvar-redan-flyktingar-i-tyskland har pågått länge i Europa. Sverige är inte ett undantag. 

Rekrytering ska alltid ske när det kognitiva fönstret är öppet. Extremism är en kognitiv parasit. När du är på flykt och du är som mest naken psykiskt och fysiskt då är du som mest mottaglig för att initieras i den subtila rekryteringen.

Under lång tid har salafisterna stärkt sin ställning genom infiltration och subversion såväl i det civila samhället som i de politiska partierna. Det följer helt de strategier som hårdföra grupper som t.ex. AQ har anfört som framgångsrika i kampen mot de s.k. otrogna samt andra muslimer som avvisar salafisternas tolkning och tillämpning av islam. 

Det rör sig om grupper med få medlemmar och direkta anhängare med ett budskap som har stöd bland en något större krets men samtidigt självklart avvisas av de allra flesta muslimer. 

Det rör sig om organisationer och nätverk som hatar den demokratiska statens värderingar om individuella friheter och andra mänskliga rättigheter samtidigt som de såväl uppbär offentliga bidrag som bidrar tillEdit att polarisera det offentliga samtalet. Oftast genom att marinera sina kritiker som islamofober. Själva kallar de sig gärna rasifierade samtidigt som de uttrycker grov rasism genom att hata och avsky andra etniciteter, kulturer och religiösa uttryck. De för vidare och förädlar en rasism som är utbredd i den mest rasistiska regionen i världen, Mellanöstern.

Nu vaknar dock alltfler krafter och plockar upp de kunskapens och erfarenhetens stafettpinnar som förortens kvinnor och ledande samhällsdebattörer som Nalin Pekgul, Carina Hägg, Sakine Madon m.fl. handsträcker! 

Vi har en lång resa framför oss men den måste göras om vi vill behålla vårt öppna demokratiska samhälle, våra fri- och rättigheter och vår syn på alla människors – kvinnors och mäns, flickors och pojkars – likvärdighet. Om vi vill behålla våra mänskliga rättigheter.

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy, Democracy and Human Rights. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s