Hösten när socialdarwinismen återkom – Den oreflekterade socialdarwinismen

Halva Syriens befolkning är på flykt samtidigt som läget i Mellanöstern blir allt värre. Samtidigt måste FN:s livsmedelprogram skära ner på ransonerna. En följdeffekt är förstås att ännu fler syrier flyr.

Det är i Syrien och dess omedelbara närhet som tillvaron är svårast för de allra flesta och de blir allt fler.
Enligt World Food Programme är över 12 miljoner människor i behov av humanitär hjälp, varav 7,6 miljoner som interna flyktingar i Syrien och 4 miljoner registrerade som flyktingar i grannländer.

Tragiskt och något oerhört själviskt är att vi nu faciliterar den etniska, religiösa och kulturella rensningen i Mellanöstern och tvingar fler människor att fly från sina hem till en osäker framtid i Europa. Vi gör det genom att i allt större utsträckning använda resurserna på hemmaplan. En egoism utan gränser.

Detta istället för att satsa rejäla uthålliga resurser för att regla av och skydda samt utveckla till goda exempel allt större regioner i Syrien och Irak. När vi ser tillbaka om tjugo år undrar jag om vi inte kommer att se på den här tiden som åren när vi bidrog till att ytterligare och kanske rentav slutligen krossa hoppet hos människor i Mellanöstern om en bättre framtid i sin egen hembygd. Ett lamslaget internationellt samfund som nu endast springer på det som är mest akut i ett snävt europeiskt perspektiv.

Samtidigt i Mellanöstern gör diktaturerna i Saudi m.fl. sina geopolitiska vinster och får media att vända blicken och analysen bort från deras direkta skuld. Samtidigt i Mellanöstern gör terroristerna och de livstilskriminella i ISIS sina ekonomiska vinster på rasism, fördrivning, förslavning i Syrien och Irak med dubbel vinst i traffickingen till Europa.

Samtidigt dör de kvinnor och barn som inte kan fly och inte heller kan överleva den darwinismens flykt och urval som Europa nu på olika sätt faciliterar. Kvar i Mellanöstern blir ett helvetets förgård som inga manifestationer i Europa ser eller bryr sig om. De som blir kvar får helt enkelt utplånas och utrotas.

En tidsepok när socialdarwinismen åter blev legio. Den här gången den oreflekterade socialdarwinismens naturliga urval. Vidrigt.

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Hösten när socialdarwinismen återkom – Den oreflekterade socialdarwinismen

 1. Frasse Lund skriver:

  Stackars ensamkommande barn från Syrien med senaste modellen av Iphone tränger sig in i Europa och lämnar kvinnorna ock barnen i krigszonerna. Alla vill till Sverige, för så mycker har man lärt sig av våra politikers signalpolitik. Bidrag från första dagen, därefter PUT och sedan medborgare i vårt land. I en förlängning närmar sig inbördeskriget tror jag. Vi kan inte lita på vårt försvar men träningen av motståndarna sker under älgjakten med ganska avancerade vapen.

 2. Dennis Urban Slotteborn skriver:

  Så bar förklarat..

 3. Dennis Urban Slotteborn skriver:

  sorry dyslexi 😉

 4. Trisse Kurant skriver:

  Klartänkt, väl sammanfattad analys. Lyfer min hatt och river mitt hår åt det pågående vansinnet.
  Skulle önska att vi hade fler sossar som dig och Johan Westerholm. Framförallt däruppe i toppen…

 5. Lennart Grafström skriver:

  vilket stolpskott till artikel i dessa dagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s