Allt är inte sanning som sanning är likt!

”Vi måste hjälpas åt för att människor inte ska behöva göra dessa fasansfulla resor utan faktiskt få bo i trygghet och säkerhet i sina länder, det är det de helst vill.”

(Statsminister Stefan Löfven)

För de allra flesta en självklarhet! Men när samma slutsatser tidigare framförts bl.a. med förslag om att på plats säkra hela regioner så kommer omedelbart rasism- och fascismkorten fram och mulas runt hysteriskt. Det betyder i och för sig inte någonting i dag eftersom detta drevliknande mulande numera tyvärr börjar bli en kvalitetsstämpel på att vederbörande sagesperson tänker självständigt och i rätt riktning. Orden har börjat förlorat sin betydelse och skärpa. Allvarligt i sig.

Det påminner starkt om diskussionen om extremism och terrorism till för ett år sedan. Ledande politiker och media mulade runt i en enda orgie av tramsande istället för att sätta sig in i situationens helhet och allvar. Vi tappade många år vilket gör att vi fortfarande har stora luckor som ska täppas till. Nu med en föredömligt rakryggad inrikesminister Anders Ygeman.

Tipset är alltså att alltid lyssna på de som avviker från den vid tidpunkten och i den omedelbara närheten förhärskande uppfattningen. Sök alltid kunskap utanför kretsen av redan hängivna och troende.  

Låt inte heller de egna analyserna, bedömningarna, slutsatserna, ordvalen och uttalandena hindras av att en politisk motståndare har framfört liknande ord. Även med exakt samma ord kan kontext och paradigm vara helt olika. Var och en må sätta sin egen agenda. Om inte så är det ju faktiskt motparten som man tillerkänner makt. Makt att indirekt bestämma över ens eget val och handlande. Allt är inte sanning som sanning är likt.

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Allt är inte sanning som sanning är likt!

  1. Klas Bengtsson skriver:

    En gång trodde jag på Löfven som statsminister. Nu undrar jag om han tänker en egen tanke eller är helt styrd av postmodernisterna i omgivningen. I söndags rev han murar för ingen skulle behöva dö på Medelhavet. Idag bygger han upp dem igen för han inser ju trots allt att utan murar går Sverige under. Nu ska det bli säkra vägar men bara lite så flyktingsmugglingen kommer att fortsätta. De som har råd att betala fortsätter komma, de mest utsatta blir kvar. SVT nyheter (av alla) avslöjar efter tips en skandal om ensamkommande flyktingbarn. En naturlig följd när vi med 2% av Europas befolkning tar emot 30% av ensamkommande. Mottagningssystemet klappar naturligtvis ihop. Många tappar huvudet i den falska solidaritetens tidevarv. Mats Svegfors har det inte ens under armen. Han är förfärad över att ”vi låter människor dö i ett världskrig”, skriver att vi tar emot för få flyktingar och fortsätter: ”Vi har mark, vi har kunskap om hur vi bygger snabbt, enkelt men med kvalitet. Och inte minst, vi har vatten! ” Ja, han ju ju faktiskt ett rätt: dricksvatten har vi gott om. Och detta är tydligen den intellektuella nivå man ska hålla för att inte vara rasist eller främlingsfientlig.
    Vi som läser annat än bara dagspressen vet ju att Sverige tar emot mer än tre gånger så många flyktingar som Tyskland. Att vi godkänner 75% av asylansökningarna medan Tyskland godkänner 52%. Tyskland ligger långt ner på listan över beviljade asyler per capita. Nu stramar Tyskland åt bl a genom att sänka dagersättningen och stoppa anhöriginvandring. Ändå kallas Merkel Gud och lanserar sig och lanseras som föredömet i Europa. Att Annie Lööf med Margret Thatcher och libertarianen Ayn Rand som politiska förebilder har klart högre förtroende än Löfven illustrerar socialdemokratins djupa kris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s