All offentlig makt utgår från folket – visa då folket respekt!

Apropå före detta statsminister Reinfeldts uttryck om SD-väljaren i sin nya bok. Det börjar ju kännas tjatigt. Visst jag inser att Reinfeldt drivs av starka aversioner mot SD. Men varför detta förakt mot deras väljare!? Varför vet han nog bara själv. Men av en statsman förväntar jag mig mer. Betydligt mer. 

Jag har skrivit nio bloggposter med analyser av vilka det är som väljer SD. Bloggposter baserade på olika forskares analyser. Reinfeldt kunde med fördel också ta del av den befintliga forskningen på området. SOM använder jag flitigt. Rekommenderas. Om Reinfeldt men även andra politiker – från alla partier – fortsätter att svamla runt med allmänt utpyst förakt mot väljare, medborgare, skattebetalare och invånare i denna fråga så bidrar de effektivt till SD:s tillväxt. Samhällen byggs inte av önskedrömmar, utan av drömmar i kombination med fakta. Det byggs definitivt inte av förakt mot uppdragsgivaren. All offentlig makt utgår från folket. Det gällde som bekant även Reinfeldt i september 2014.

Läs mer:

Reinfeldt har fel om SD:s väljare

http://www.svd.se/expert-reinfeldt-har-fel-om-sds-valjare

SD en ny folkrörelse – Joakim Lamotte

http://m.gp.se/nyheter/debatt/1.2819405-joakim-lamotte-sd-haller-pa-att-bli-en-ny-folkrorelse?utm_source=m.facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=redirect

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s