Stridsgrupp “Buset” i anfall mot rättsväsendet

I dag konstateras att attacken i Tumba mot en bemannad polispiké utfördes med handgranater. Bara sedan årskiftet har vårt samhälle – vi gemensamt – tagit del av 30 sådana handgranatsattacker…Smaka på den. 30 handgranatsattacker i Sverige!

Antar att vi snart upplever ett i grunden militärt planerat, organiserat och genomfört anfall mot våra poliser. När tillräckligt många ISIS stridande har återvänt, varav några med kvalificerad militär träning och erfarenhet från såväl strid som terrorism, lär det bli en tidsfråga innan dessa i egen trupp eller i nexus med organiserad brottslighet och livsstilskriminella bestämmer sig för utföra ett eller flera anfall mot rättsväsendet. 
Ett anfall för att markera vilka det är som bestämmer i den perimeter som politik och stat nu håller på att backa ut ur bit för bit. 

Flera forskare bl.a. Hegghammer pekar på hur risken för terrorhandlingar – och genomförda sådana med önskat resultat – ökar betydligt bland de som deltagit som resande stridande. Hegghammer visar att en av nio återvändande resande stridande kommer att genomföra attacker med verkan i målet.

Till skillnad mot rättsväsendet så ökar nu motståndarens förmåga i form av antal deltagare i en strid ström. Polisen må vara tekniskt överlägsen men aldrig så överlägsen att de kan vinna striden utan hela samhällets stöd, framförallt politikens och andra myndigheters stöd. Det handlar om att ta tillbaka ytan, perimetern.

Läs mer:

http://www.svd.se/explosion-under-polisbuss-var-handgranat

När de goda tystnar då får terrorn spelrum

http://www.expressen.se/gt/kronikorer/anna-lena-mann/nar-de-goda-tystnar-da-far-terrorn-spelrum/

Advertisements

About Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
This entry was posted in Defence- and Securitypolicy. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s