Sluta finansiera förtrycket av våra medmänniskor i Sverige!

I dag formuleras ytterligare ett nödrop i en lång rad av vittnesmål från frustrerade och/eller förtryckta medmänniskor som har övergivits av politik och samhälle. Det är medmänniskor som dagligen lever under politiskt-religiöst förtryck här i Sverige! Här i Sverige! 

Vi har hört vittnesmålen från Zeliha Dagli, Peter Pettersson och Seve Saleh, och nu den modiga vänsterpolitikern och riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh. Långt tidigare än så har socialdemokratiska politiker som Nalin Pekgul och Carina Hägg visat på det allvarliga i situationen men möts med axelryckningar, nonchalans, arrogans, hot, förlöjliganden och direkt motarbetats av de som borde stå upp för envars och allas mänskliga rättigheter. 

I dag beskriver Kakabaveh en polarisering och enklavisering som vi som verkar som experter på området demokrati, mänskliga rättigheter med fokus på extremism och terrorism har känt till under lång tid men i kontakter med politiken och myndigheterna sällan fått någon annan respons än ett i bästa fall ”jasså” och i sämsta fall ”rasism och fördomar”. 

Detta av de som borde ha som sin främsta uppgift att värna varje medborgare grundlagsskyddade fri och rättigheter. Oftast har det handlat om en total okunskap, en arrogant naivitet och en direkt ovilja. Som sagt ett förhållningssätt från de som har antingen vitala politiska uppdrag eller de som har sakansvar som chefer och handläggare i våra myndigheter och i vårt utrednings- och kommittéväsende. 

Kakabaveh lämnar en berättelse som är samstämmig med de berättelser vi får höra allt oftare:

”I svenska förorter blir klimatet allt mer kvinnofientligt. Kvinnor är inte längre välkomna på en del kaféer. Unga tjejer kan inte vistas ute efter middagstid på vissa platser.

Kvinnor kan inte klä sig hur de vill.

Många kvinnor från förorten har under de senaste veckorna vittnat om detta i medierna, sedan Zeliha Dagli skrivit om det i Aftonbladet.

Och i Expressen skrev Husbybon Peter Pettersson förra veckan om hur han trakasseras av ungdomar för att han är homosexuell – ett ytterligare bevis på den växande fundamentalismen, som går allt längre ner i åldrarna.

Oron för utvecklingen växer.

 Tvåbarnsmamman Seve Saleh som bott i Husby i 13 år berättar för mig hur Husby allt mer liknar Afghanistan.

Islamister och fundamentalister säger till ungdomarna här att de måste beslöja sig, att svensk mat är ”Haram” (smutsig), och att de måste läsa Koranen.

Muslimska kvinnor med andra livsstilar än islamisterna får ständigt synpunkter på hur de lever – till och med på vilken mataffär de handlar från.

Och i skolan tillrättavisas Seves barn av fundamentalisternas.

Situationen är likadan i andra förorter som Tensta, Rinkeby, Alby, Fittja, Södertälje, Rosengård, Bergsjö, Angered och så vidare.

 En annan kvinna, Helin Gül, berättar om hur männen med långa skägg och i vita klänningar tittar nedlåtande på kvinnor utan slöja eller i klänning med bara armar.

Förra veckan blev en av hennes väninnor som inte bär slöja tillsagd på jobbet med orden att den som inte följer Allahs lagar förtjänar att dö.

Kvinnoförtrycket i Husby och många stadsdelar i Järvaområdet är allt mer kvävande, det finns ingen frihet här längre.

De flesta är oroliga för att fler kan rekryteras till jihadrörelsen Daeash/IS, men tycker att engagemanget är litet från myndigheterna.

Numera odlar våra manliga enklaver i förorterna inte bara hederskulturer som diskriminerar tusentals kvinnor, homosexuella och ungdomar utan de odlar förtryckarkulturer som kan skapa fler jihadkrigare, krigare mot demokrati och för en manlig diktatur, i guds namn dessutom.”

Nå, de av er i politiken som genom er dogmatiska identitetspolitik, ert överseende med enklavisering, er naivitet inför parallella samhällen,  er värderelativism och er förnekelsestrategi är direkt ansvariga för dessa problem, vi väntar nu på er avbön och på att ni börjar leverera åtgärder. 

Vi är många som har varnat för utvecklingen. Inte i generella ordalag utan i detalj. Vi har presenterat konkreta åtgärder. Men ni har valt att lyssna till förtryckarna och inte de som står upp för våra värderingar om demokrati och mänskliga rättigheter för envar och alla. Nu behövs uthålliga, adaptiva och precisa åtgärder. 

Börja med att omgående stänga finansieringskranen från statliga myndigheter. En kran som vattnar och göder de organisationer som driver på polariseringen och enklaviseringe av det svenska samhället. Det är synnerligen bråttom. 

Det måste ske nu. I budgetpropositionen, regleringsbreven och i myndigetsdialogerna. Det måste bli ett omedelbart stopp på att staten – vi medborgare, invånare, väljare och skattebetalare – finansierar de som hatar oss, de som vill förgöra såväl det lilla som det stora samhället, vår demokrati och våra mänskliga rättigheter. Stoppa galenskapen nu!

Seså ni är de ansvariga och nu har ni en möjlighet att äntligen göra rätt. Visa att ni åtminstone har lite skam i kroppen, aningens klokskap och en gnutta mod samt ett strå av empati. Ni har nu möjligheten. Ta den!

Läs mer:

I förorten växer mannens diktatur

http://www.expressen.se/debatt/i-fororten-vaxer-mannens-diktatur/

Att vara tyst om förtrycket är rasistiskt!

http://www.expressen.se/debatt/att-vara-tyst-om-fortrycket-ar-rasistiskt/

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy, Democracy and Human Rights, Management, Participation and influence, Preventing and Countering Terrorism, Preventing and Countering Violent Extremism, Social Unrest/Disorder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s