I Riksdagen röstar (SD) som (S) i syfte att locka väljare i en ny mittendimension

Ja det är precis som förra mandatperioden! Den här mandatperioden fortsätter (SD) att rösta med den sittande regeringen. Fast den här mandatperioden är det en rödgrön regering. Expressen anger tre orsaker. Jag vill anföra en fjärde. 

För en strateg inom (SD) lär det naturliga nästa steget vara att nu börja närma sig den kommunitära lätt konservativ arbetarklass som i dag är och sedan länge varit (S)-väljare. 

I takt med att (SD) normaliseras genom sina nya väljare från framförallt (M) men också (S) och som står till vänster om de redan befintliga (SD)-väljarna förflyttar sig nu (SD) mot en ny mittendimension i svensk politik. 

Lamellerna har lossnat och när partiidentifikationen (partitroheten) fortsätter att minska samtidigt som frågor som migration- och integration blir allt mer betydelsefull för väljarens partipreferens och val av parti så krävs det inte särskilt mycket aktivitet av (SD). 

De omkringliggande partierna gör jobbet åt dem bl.a. genom att hålla fast vid det migrationspolitiska låset och genom decemberöverenskommelsens utlöpare såsom en rad tillkännagivanden från oppositionen samtidigt som den sittande regeringen hittills varit tvingad att regera på oppositionens budget och politik. 

Det demokratiska systemet fungerar som system genom att belöna den part som väljarna uppfattar som opposition, i det här fallet (SD). Detta samtidigt som (SD) kan skruva på sin kommande önskade image som ett parti sprunget ur en Erlandersk jordmån och mylla. 

Detta är den riktigt stora utmaningen för (S) framgent. En utmaning som inte kan hanteras med fasciststämpel, vuvuzelor, saxofoner etc. En utmaning som kräver realpolitik och realpolitiska reformer, även inom migrations- och integrationspolitiken. Det är en politik bortom det sociokulturella politikspår med identitetspolitiska uttryck Och konfliktytor som framförallt (SD), (MP) och (Fi) gynnas av. Det är en politik som istället siktar in sig på socioekonomiska konfliktytor och utmaningar.

Läs mer:

http://www.expressen.se/nyheter/sd-rostar-oftare-med-s-an-med-alliansen/

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy. Bokmärk permalänken.

En kommentar till I Riksdagen röstar (SD) som (S) i syfte att locka väljare i en ny mittendimension

  1. Reblogged this on pappasven and commented:
    Ja varje parti bör ju driva sin egen ideologi alliansen är ju samspelta och sedan har ju de tre rödgröna landat i samma fåra också. Varför ändra en politik man tror på .? Inte kan väl köttgrytan lukta så gott eller? Varför inte skaffa ett vanligt jobb i stället för att fortsätta styra hederligt arbetande människor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s