Hand i hand en cynisk migrationspolitik och en gynnad bygg- och bostadspolitik!?

Reflektion:

Reflekterar över hur hårt politiken surrar sig vid vissa politikområden och varför den gör det!? Politiken har  sällan problem med att se det mesta som passerar framför dess politikbord som kallt rationellt förhandlingsbart, ekonomistyrt, prioriteringsbart mellan individer och grupper av individer samt möjligt att relativt dagtinga. 

Migrationspolitiken präglas enligt politikens utsagor av humanitet. Samtidigt så ger oss media serier av dagliga rapporter från medelhavets brutala grav via flyktingförläggningarnas lågintensiva missär till integrationens svarta hål i någon av våra 55 no go zones. 

Hur kan det komma sig att politiken låser sig i migrationspolitiken långt bortom säkerhetspolitikens och utvecklingspolitikens effektiva insatsområden? De insatsområden som skulle kunna göra stor skillnad. Insatsområden som handlar om R2P, institutionsbyggande, säkerhet och skydd m.m., vitala funktioner i de länder som människor flyr från. Funktioner som saknas och som ofta är den direkta orsaken till att människor lämnar hem, familj, vänner, egendom etc. och offrar sina liv på en ytterst riskabel flyktresa fylld av möten med den grövsta kriminalitet och de mest inhumana vidriga utnyttjanden och svinerier. 

Något som vi borde vara anständiga och osjälviska nog att söka förhindra på plats genom att medverka till R2P, institutionsbyggande, säkerhetsgarantier m.m. Vad är det som gör att vi inte väljer denna hållbara och humana väg!? Vad är klon!? Vad är drivkraften? Det kan inte enbart vara en missriktad humanitet!

Är det med t.ex. migrationspolitiken som med Försvarsmakten, dvs att vi nog framförallt har den för att hantera en annan närings behov? I försvarsmaktens fall vår försvarsindustris prioriteringar och behov. 

Är följdriktigt migrationspolitiken utformad i första hand för t.ex. bostads- och byggsektorns skull eller andra näringars skull, långt bortom humanitet och osjälviskhet!?

Är det verkligen det ultimata fokuset på rikets försvar respektive de lidande flyktingarnas behov som står i första fokus i politiken!? 

Någon som minns när vi skrotade ett helt försvar på rekordtid eller när vi rev hela miljonprogram i landsortskommunerna… Ett försvar politiken inte ville finansiera just då respektive bostäder som var miljonförluster för kommunerna och deras bostadsföretag!? Har någon nu ångrat sig?

Jag frågar inte åt en kompis, men jag antar att det finns fler som reflekterar!?

Läs mer:

http://nyhetssida.se/254-foretag-slogs-om-asylboenden/

Dr Tino Sanadaji – Varför använda riktigt statistik när vi kan anta fram vinst

http://www.tino.us/2015/07/arenarapporten-varfor-anvanda-riktig-statistik-pa-skatteintakter-nar-vi-kan-anta-fram-vinst/

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hand i hand en cynisk migrationspolitik och en gynnad bygg- och bostadspolitik!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s