Antirasisterna tvingade inte nazisterna att lägga ned! Nazisterna omgrupperar bara för att bli mer ändamålsenliga.

I dagens Aftonbladet hävdar Åsa Linderborg att ”antirasisterna tvingade nassarna att lägga ned”! 

…eller hur…?!

Svenskarnas Parti hade som mål att vinna 10.000 röstande i de allmänna valen 2014. De skramlade ihop till hälften. Det är väl närmast självklart att en organisation med någorlunda stark vilja och inarbetad målbild ser över sina medel när måluppfyllnaden är 50 procent. 

Linderborg! Nassarna byter enbart form. De omvandlar och omformar sig till något för deras sak mer ändamålsenligt. Deras förändring av taktik har mycket lite att göra med antirasisternas fredliga aktioner. 

Inte heller har delar av den våldsamma antirasiströrelsens våld någon betydelse för nazisternas val att förändra sin taktik. Tvärtom är extremernas konfrontationen i våld och hat helt nödvändigt för deras ömsesidiga överlevnad och även tillväxt. 

Extremism är adaptivt, universellt och oändligt. En del av vårt samhälle. Den måste hanteras uthålligt, adaptivt och precist. Det är just denna insikt som skiljer önsketänkare från realister och professionella som verkar med att förebygga och motverka extremism. 

En av dessa mer framträdande och mycket profesionella krafter är just dr Heléne Lööw som kritiseras i denna artikel. En artikel som uppvisar en förvånande okunnighet och ovilja att förstå extremismens komplexitet. En komplexitet som inte möts upp av saxofoner, vuvuzelor, kanelbullar eller visselpipor. 

En komplexitet som bl.a. kräver en förståelse och insikt i det strategiska inflytandets betydelse för extremismens tillväxt. Det är ett inflytande som delvis bygger på återberättade och ibland självupplevda orättvisor och/eller egna tillkortakommanden. Det är ett strategiskt inflytande som inte minskar i betydelse genom åtgärder som snarare förstärker denna bildsättning och denna berättelse av ”vi som är innanför och de som är utanför, vi som är eliten och de som är mtståndet och motkraften, de förtryckta och undantryckta”.

Läs mer:

Antirasisterna tvingade nassarna att lägga ned

http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article20777631.ab

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy, Democracy and Human Rights, Participation and influence, Preventing and Countering Terrorism, Preventing and Countering Violent Extremism, Social Unrest/Disorder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s