Fattigpensionärerna, barnen och ungdomarna och varför vi har ett samhälle!

Funderar på fattigpensionärerna. De är cirka 250.000 äldre. De är på många vis dåtidens Sverige omsatt i nutid. Det handlar om generationerna som byggde Sverige. De som avsatte skattepengar då för att bygga ett samhälle med institutioner som skulle ge trygghet i dag. Det är våra föräldrar och deras föräldrar. Det är de vi borde värna främst. 

Det är de äldre och våra barn och ungdomar som borde ha fri dragningsrätt i vår gemensamma kassa, om vi nu ska ha en sådan fri dragningsrätt som gäller för vissa politikområden.

För i en värld med ändliga resurser finns det inga fria måltider. I politiken sker hela tiden prioriteringar mellan grupper av individer. Någon betalar alltid. Det kan vara vårdbiträden som betalar för vår service genom låga löner och hårt drivet tempo. Det kan vara våra äldre som får gå från att leva till att överleva. Det kan vara våra barn och ungdomar som utelämnas till en undermålig skola där de barn och ungdomar som saknar föräldrarstöd förr eller senare slås ut och lämnas till sitt eget öde. Att påstå något annat är att söka dölja den ständiga konflikten om och friktionen mellan resurser.

Ett samhälle som prioriterar allt annat än sina barn, ungdomar och äldre är inte ett samhälle vara sig i den lilla eller den större betydelsen. I ett sådant samhälle saknas den mest grundläggande solidariteten och empatin även om motsatsen hävdas i alla andra sammanhang. Det här är kärnverksamheten. Det här är varför vi har ett samhälle. Det här är varför vi är ett vi. Det är ett hållbart inkluderande samhälle. Det är solidaritet på riktigt. 

Advertisements

About Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
This entry was posted in Democracy and Human Rights, Management, Participation and influence. Bookmark the permalink.

One Response to Fattigpensionärerna, barnen och ungdomarna och varför vi har ett samhälle!

  1. Reblogged this on pappasven and commented:
    OJ så bra, ord och inga visor! De med högsta skatterabatten är dem som borde bära bördan, betala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s