Nu ror de roddarna i migrations- och integrationspolitiken!

Det är mycket trafik på förnekelsens hav nu. Roddarna ror för fullt för att ta sig över till den verklighet många av oss har befunnit oss i sedan länge. 

Trovärdighet i integrations- och migrationspolitiken lär närma sig noll med fet kursiverad nolla hos den före detta statssekreterare som i dag skriver om hur tystnaden kring migrations- och integrationspolitiken har gynnat SD. 

Som statssekreterare hos minister Ullenhag under fyra år ägnade de båda en avsevärd tid och ett stort engagemang åt att förneka, förminska, försköna eller helt bortse från de migrations- och integrationspolitiska utmaningarna. Det är nästan tragiskt att betrakta denna kovändning. 

Särskilt iögonfallande är det sannolikt för Johan Westerholm , Peter Högberg, Gunnar Bech, Edward Nordén, Fredrik Antonsson, Fredrik Thisner, Thomas Gür, Tino Sanandaji, Widar Andersson och vi alla som har kämpat hårt i korrekthetens, önsketänkandets och dogmens motvind.

Förtroendet för er inom media och politik som trots att ni visste bättre ändå bara följde med i den enkla följsamma diskursen är allvarligt skadat. Ni har en lång resa tillbaka. 

Den börjar inte med att fokusera på att erkänna att ert icke-handlande har gynnat SD. Det är nämligen en redan sunk cost. Det är inte huvudproblemet. 

Har ni tänkt att ändra linje och inriktning då ska det vara av respekt för väljarna, medborgarna, invånarna och skattebetalarn men även flyktingarna och de asylsökande. Det är vi som får ta hand om de systemhaverier som nu uppträder och växer till sig. 

I mångt och mycket på grund av ert krav på kollektiv tystnad, ert enfaldiga stämplande av kritiker som rasister och ert aktiva kvävande av den fria debatten och det offentliga samtalet. Börja där. Be om ursäkt. Axla ert ansvar. Bidra konstruktivt till att ta hand om problemen och haverierna. 

 Jag har till och med mer respekt – motvillig sådan – inför de som trodde och tror på den politik som har lett oss till ett systemhaveri inom migrations- och integrationspolitikens system och framförallt de systembrister som nu börjar uppträda i kringliggande samverkande system som hälso- och sjukvård, skola, bostäder etc. Allvarliga systembrister som riskerar att för lång tid skada vårt välfärdssystem och tilliten mellan väljare, medborgare, invånare och skattebetalare. Ni trodde i alla fall på ert eget felaktiga handlande och era dogmer bortom verkligheten. 

Det är inte den som sitter och sover som i första hand skall ges en reprimand vid utsättningen utan den som sitter bredvid är vaken och låter det ske. Nej roddarna har en lång väg tillbaka till politisk trovärdighet.

Läs mer

Tystnadens apostlar gynnar ett växande SD – Jasenko

http://www.expressen.se/debatt/tystnadens-apostlar-gynnar-vaxande-sd/

Önsketänkande om nyanlända – dr Tino Sanandaji

http://www.realtid.se/ArticlePages/201502/26/20150226114945_Realtid675/20150226114945_Realtid675.dbp.asp

En social bomb – Johan Westerholm

http://ledarsidorna.se/2015/03/en-social-bomb/

Herrskap och tjänstefolk – Johan Westerholm

http://ledarsidorna.se/2015/03/herrskap-och-tjanstefolk/

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Democracy and Human Rights, Management, Participation and influence. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Nu ror de roddarna i migrations- och integrationspolitiken!

 1. Klas Bengtsson skriver:

  Jag tror inte att Brix Ski väntar sig någon ursäkt från politikerna varken förr eller senare. Pudlar gör de bara när karriären hotas av struntsaker eller som Billström när han tyckte att invandringen var för stor.
  Jag häpnade också när jag läste Selimovics inlägg mot bakgrund av hans tidigare meriter som Brix beskriver. I färskt minne har jag den debatt som han hade med bl a Sanandaji för ett år sen när allt var frid och fröjd. (länk nedan). För mig är det en psykologisk gåta hur/om han kan se sig själv i spegeln efter denna opportunistiska kovändning. En verklighetsanpassad migrations- och integrationspolitik kommer att dröja. Åsiktskorridoren är i stort sett intakt och häpnadsväckande lögner publicerades så sent som för några dar sen av Expressens Lars Lindström, baserade på vänsterextrema ETCs missuppfattning (eller avsiktliga vantolkning?) av en OECD-rapport. Visserligen syns vissa utbrytningsförsök efter valet men de förefaller i KDs och FPs fall motiveras mer av rädsla för 4%-spärren än av genuin insikt. Reinfeldts adept nyliberala Kinberg Batra kommer att försöka tysta den betydande opposition som finns inom M. Regeringen tycks vara mest intresserad av att driva identitetspolitiken till sin spets, senast manifesterad genom gratulationsprogram till ”Rättviserörelsen” . Sjukdomsinsikten måste vara obefintlig när arbetsmarknadsminister Ylva Johansson upprepade gånger lovat att ”nyanlända” ska få jobb inom 2 år när utgångsläget är att bara hälften (50%!) har jobb efter 7 år och 30% fortfarande är arbetslösa efter 20 år. Som DN nyligen visat kan man undra vilka jobb det gäller när medianinkomsten efter 10 år är 13000kr/mån och 4500 kr/mån för anhöriginvandrare.Och ändå får YJ räknas till de mer kompetenta ministrarna. Så frågan är om roddarna hinner fram innan båten sjunker.
  Vår olycka blev SDs inträde i riksdagen. Då blev det övergripande politiska målet att skapa Den humanistiska stormakten med Europas extremaste migrationspolitik, allt för att ge SD på käften. Annars är jag övertygad om att sans och balans hade segrat, för det brukar det trots allt göra i landet lagom.

  http://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/sa-avslojas-lognerna-om-invandringen/

  • brixski skriver:

   Kan bara konstatera att vi delar uppfattning på punkt efter punkt! Gillar ditt analytiska och sakliga sätt att resonera. Till syvende och sidst kommer klokskapet få inflytande. Tyvärr lär utmaningarna då ha övergått från dagens allvarliga problem till i princip obotliga systemhaverier som kommer att kräva ingrepp i arbetsmarknad, bostäder m.m. som den mest utopiska nyliberal aldrig kunde drömma om. Detta hand i hand med en naiv verklighetsblundande vänster som bitvis verkar ha övergivit sina gamla ideal om jämlikhet och jämställdhet i en välorganiserad statsindividualistisk välfärdsstat där varje individ ges möjlighet att utveckla sitt livsprojekt.

   • Klas Bengtsson skriver:

    Tyvärr är vi är överens igen, men hoppas att vi har fel. (Brukade säga för att retas: ”En gång trodde jag att jag hade fel men det var ett misstag.” Fungerade effektivt.)

  • Majsan skriver:

   Kan inte hålla med dig om att ”vår olycka blev SDs inträde …”. Vår olycka var att vi hade mängder med poliitker och journalister som inte insåg att SD var enbart symptom på deras egen politik och ‘journalistik’. Symptomen skulle bekämpas, inte orsaken. Högbetalda idioter hela bunten …..

   Kortare: Med den politik och ‘journalistik’ som fördes så var SDs uppgång något som var dömt att hända. Eliten agerade tre apor före SD kom in i riksdagen och efter intåget blev det Kiplings apor ”så säger vi alla, alltså har vi rätt” (nånting)

 2. Majsan skriver:

  Har ingen som helst respekt för de som verkligen trodde på sina (naiva) teser om invandring, integration osv OCH sitter eller satt i beslutande position. De borde ha vetat bättre, det är de betalda at göra! Eller åtminstone omsluta sig med medarbetare som klarar granskningsbiten ….

  Statistiken har funnits i åratal för varje villig att läsa, eller åtminstone googla efter de som sammanställt den i lättfattlig form. För att inte tala om andra länders statistik, i synnerhet grannarnas. Här har gammelmedia falerat å det grövsta. Det är dock ingen som helst ursäkt för politiker eller deras medarbetare/rådgivare. SCB minst, borde ha varit vägvisare före gammelmedia ….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s