Skämskudde på det mediala och politiska ledarskapet!

”Orsaken till moskébranden i Eskilstuna är fortfarande okänd. Men polisen gick tidigt ut med sina misstankar om att den varit anlagd.
– Hysterin ledde till de två efterföljande bränderna. Det är riktigt förkastligt, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.”

Ledarskap? Pytsan!

Vi förväntar oss mer. Betydligt mer. Dessa moderna häxprocesser bland ett folk som borde vara immuna mot allmän tro och spekulation. Ett helt utbildningsväsende som påstås ha ägnat fyrtio år åt normkritik och allmänt kritiskt tänkande. I just detta samhälle rusar populationen…förlåt…en förment politisk och medial elit likt häxjägarna för 300 år sedan. Historien upprepar sig inte, men nog är människan…förlåt ledarna…desamma… Skämskudde fram! Är dessa ledare och medier värda sin population? Nope. En elit i en demokratisk stat skall förstås kännetecknas av uthållighet, tålamod, omdöme, försiktighet, tolerans, respekt och sökandet efter sanningen…så långt den nu låter sig definieras. Hets, massuppbåd, jakt, drev etc är inte demokratiskt föredöme. Inte alls. Det är inte ens ett ledarskap. Mittåt. Det betyder kamma till dig. Spänn dina magmuskler, bit ihop käkarna och kyl ned din kognitiva primärreaktion. Det är ledarskap. Allt annat är inställsam hets. Vi vet vad hets hittills har lett till i vår gemensamma historia. Du, just du, som politisk ledare har ett absolut ansvar. Moraliskt och legalt. Men även ett ansvar mot din egen historia. Hur vill du bli ihågkommen? Hur!?

Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi

http://www.expressen.se/nyheter/experten-hysterin-ledde-till-branderna/

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s