Skämskudde på det mediala och politiska ledarskapet!

“Orsaken till moskébranden i Eskilstuna är fortfarande okänd. Men polisen gick tidigt ut med sina misstankar om att den varit anlagd.
– Hysterin ledde till de två efterföljande bränderna. Det är riktigt förkastligt, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.”

Ledarskap? Pytsan!

Vi förväntar oss mer. Betydligt mer. Dessa moderna häxprocesser bland ett folk som borde vara immuna mot allmän tro och spekulation. Ett helt utbildningsväsende som påstås ha ägnat fyrtio år åt normkritik och allmänt kritiskt tänkande. I just detta samhälle rusar populationen…förlåt…en förment politisk och medial elit likt häxjägarna för 300 år sedan. Historien upprepar sig inte, men nog är människan…förlåt ledarna…desamma… Skämskudde fram! Är dessa ledare och medier värda sin population? Nope. En elit i en demokratisk stat skall förstås kännetecknas av uthållighet, tålamod, omdöme, försiktighet, tolerans, respekt och sökandet efter sanningen…så långt den nu låter sig definieras. Hets, massuppbåd, jakt, drev etc är inte demokratiskt föredöme. Inte alls. Det är inte ens ett ledarskap. Mittåt. Det betyder kamma till dig. Spänn dina magmuskler, bit ihop käkarna och kyl ned din kognitiva primärreaktion. Det är ledarskap. Allt annat är inställsam hets. Vi vet vad hets hittills har lett till i vår gemensamma historia. Du, just du, som politisk ledare har ett absolut ansvar. Moraliskt och legalt. Men även ett ansvar mot din egen historia. Hur vill du bli ihågkommen? Hur!?

Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi

http://www.expressen.se/nyheter/experten-hysterin-ledde-till-branderna/

Advertisements

About Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
This entry was posted in Defence- and Securitypolicy. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s