Peshawar och hatets tomhet

Hundratals bestaliskt mördade skolbarn i Peshawar! Män som mördar det mest oskyldiga vi vet, barn.

Barn som med förväntningar ivrigt lyssnar till sina lärare. Barn som i sina fantasier och med sin lekfullhet om nu och framtid busar tillsammans. Barn som med skratt och glädje gick hemifrån på morgonen för att förenas och växa som människor i och genom sin skola och sina kamrater.

Barn som inte kommer hem. Barn vars ivriga berättelse om sin skoldag inte längre finns där. Barn vars liv och framtid tog slut just där i dag.

Varför? Därför att skolan är barnens, familjens och landets hopp och starkaste löfte om en bättre framtid. Det starkaste hotet mot intoleransen, fundamentalismens och inskränkthetens makt.

Morden på dessa barn är hatet avklätt. Det är ett hat mot människan som existens!

Fascismen, rasismen, religiös-politiska fundamentalismen, livstilskriminaliteten, folkmorden och krigsbrotten. Grymheter förenade i ett hat mot människan, särskilt den fria kvinnan och det fria barnet. Men bortom mörkret finns gryningen.

För varje brutalt dåd visar de sitt rätta ansikte och allt fler drabbas i sin närhet. Allt fler tar avstånd.

Allt fler ser vad som döljer sig bakom hänvisningen till gud och tron, nämligen tomhet. En total avsaknad av livsuppgift och livsprojekt.

En djup bitterhet, ansvarslöshet och vilja att skylla alla tillkortakommanden på den andre, den avhumaniserade andre. Den där borta. Det där borta. Det där intet.

Om Brix Skis Blog

Varje linje är unik och förtjänar att åkas!
Detta inlägg publicerades i Defence- and Securitypolicy, Preventing and Countering Terrorism, Preventing and Countering Violent Extremism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s